Wat is er zoal te doen rondom het huis?

Wandelen en fietsen

Het vakantiehuis ligt nabij het Sauerland en het natuurpark de Vogelsberg in het Knüllgebergte. U kunt In deze prachtige omgeving naar hartenlust wandelen, fietsen en ‘s winters ook langlaufen en skiën.
Langs dorpjes met eeuwenoude vakwerkhuizen, uitgestrekte wouden, voor elk wat wils.
Via talrijke wandel- en fietspaden kunt u de culturele en natuurlijke attracties te ontdekken!
fietsenIn het Sauerland en Hessen zijn verschillende routes uitgezet om te wandelen en te fietsen. De Nordic Walking routes zowel beginners als gevorderden beginnen al in het natuurgebied rondom het vakantiepark. Een echt wandelparadijs!
Maar er zijn ook het spoorfietspad Rotkäppchenland, de Schwalm fietsroute en de Fulda fietsroute en nog veel meer. Kijk maar eens op de site van de deelstaat.

 

Waterskiën

waterskiIn het park kun je uitstekend waterskiën. Er is een waterskibaan met een lengte van meer dan 600 meter. Alle benodigde attributen, ook Funboards en Kneeboards kunnen ter plekke worden gehuurd. U kunt waterski- en wakeboardles krijgen van een ex-kampioen!

 

Zwemmen

U kunt uiteraard zwemmen in het meer op het park zelf. Bij het hotel vindt u ook een binnenzwembad met een glijbaan en whirlpool. Momenteel is dit gesloten maar er zijn plannen voor de heropening.
zwembad kirchheimIn het dorp Kirchheim, op 4 km van het park, vindt u een prachtig openluchtzwembad met springplanken, een 25 meter bad en een 65 meter lange glijbaan. Zie ook de website.
In Bad Hersfeld is een binnen- en buitenzwembad.

 

Golfen

golfHessen biedt de golfliefhebber heel erg veel.
Er is een golfbaan in de buurt op ca. 4 kilometer van het park, Golf club Kirchheim-Wendelingen, zie www.golf-kirchheim.de.
Op slechts 10 autominuten afstand bevindt zich de mooi glooiende 18 holes golfbaan van Oberaula, zie de website.
Binnen een straal van 100 kilometer rondom Kirchheim zijn maar liefst 37 golfbanen!

 

Paardrijden

paardrijdenU kunt onder andere terecht bij
Reitstall Hoffmann in Kirchheim-Frielingen, www.reitstallhoffmann.de/
Reiterhof Aumühle in Oberaula, www.reiterhof-aumuehle.de en
Reckeroder Hof in Kirchheim, www.bettinaschuerer.de.

 

Vissen

vissenHoudt u van vissen? U dient wel een vergunning te kopen, maar daarna kunt u uw hengel uitwerpen in een van de vele riviertjes en meren. Ook het nabijgelegen Oberaula of Königswald zijn de moeite waard.

knop 2